Blog

Personality Measurement / Fun Tests  / Забавен тест: това, което видите първо, говори много за настоящето ви положение

Забавен тест: това, което видите първо, говори много за настоящето ви положение

 

Вероятно сте се сблъсквали с различни тестове – някои изготвени въз основа на научни данни, други -не. Има и забавни тестове, като този, който ще ви предложим.

В случай, че искате да разберете повече за вашите личностни черти, можете да попълните теста, който HR Analytics ви предлага: https://personalitymeasurement.com/multifactor-personal-test-on-the-big-five/ Макар, тестът да не е кратък, той ще ви даде отлична представа за вашата личности черти.

Тук ще ви предложим тест, който е базиран на оптичната илюзия. Знаем, че първоначално информацията се събира от окото и след това се обработва от мозъка, но начина по който това става е различен и оттук се появяват илюзиите.

Можем да квалифицираме илюзиите в три вида: буквална оптична илюзия – такава, която създава в мозъка ни образи, различни от обекта, който е изобразен; когнитивна илюзия – резултат от неправилни заключения и физиологична илюзия – причинени от някаква прекомерна стимулация.

Тестът, който ви предлагаме е изграден въз основа на оптичната илюзия и резултата – това, което виждате първо – ще ви даде представа за начина по който мозъкът ви мисли и обработва информацията.

Оптична илюзия # 1

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че виждате кола, това означава, че свободата е важна за вас.

Възможността да се движите, да се срещате с нови хора, да опознавате нови места и да изпитвате нови усещания е близка на сърцето ви. Обикновено се движите в живота със свое собствено темпо и се подчинявате на спонтанните си желания.

В случай, че виждате мъж с бинокъл, това означава, че притежавате аналитично мислене.

Вие виждате голямата картина и пренебрегвате незначителните детайли в нея. Това означава, че учите по-добре визуално и можете бързо да усвоявате информация.

В случай, че сте видели буквата А, която повечето хора виждат трудно, това означава, че сте по-интуитивни от хората, които са видели колата или пък мъжа с бинокъла.

Оптична илюзия # 2

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че виждате първо крокодил, това означава, че се фокусирате върху голямата картина и подценявате детайлите. Може би пренебрегвате нещата, които се смятате веднага за важни. Вие сте практичен по природа и не предприемате много рискове.

В случай, че сте видели лодката, вие имате око за малките детайли и малко неща са в състояние да преминат покрай вас, без да ги забележите. Вие сте по-скоро уникални и творчески настроени. Трябва да внимавате да не задълбаете прекалено много в малките подробности и да изгубите цялостната картина от погледа си.

Оптична илюзия # 3

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че сте видели стар човек, това означава, че сте по-чувствителен, изпитвате емпатия и можете да разбирате чувствата на другите изключително добре. Хората, които виждат стария човек, вероятно използват повече дясната половина на мозъка си. Това е творческото полукълбо, което дава индикации, че сте артистична натура.

В случай, че сте видели първо жената, това говори, че сте аналитичен и внимателен човек. Вие със сигурност използвате повече лявата половина на мозъка си, повече от дясната. Можете да преценявате хладнокръвно всяка ситуация и да стигнете да правилно заключение.

Оптична илюзия # 4

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че сте видели колоните, това означава, че ви допадат комфорта и сигурността. Не се стремите към големи неща в живота си. Не рискувате да излизате от зоната си на комфорт и предпочитате да не опитвате нови неща.

В случай, че сте видели мъже, това означава, че сте свободни и готови да тръгнете на път във всеки един момент. Животът ви едва ли е скучен. Всъщност, той е пълен с невероятни хора и събития. Вие сте чувствителен и любезен,  но помислете дали не е добре изберете място на което да се установите един ден.

Оптична илюзия # 5

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че сте видели лицата, това означава, че мислите за хората много често. Склонни сте да бъдете екстровертни и да се обграждате с хора. Влияете се от други хора, външни енергии и стимули. Внимавайте и се обградете с хора, които са позитивни и държат на вашата компания.

В случай, че първо сте видели свещника, това е сигнал, че сте по-скоро интровертен тип и сте фокусиран повече върху себе си и вашите собствени мисли и емоции. Обичате да си стоите в къщи и се чувствате отлично когато сте сами.

Оптична илюзия # 6

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай, че първо виждате жена, това означава, че се чувствате като че ли от много време сте в защитна позиция. Жената е със свити колене, ръце на главата, сякаш се защитава. Възможно е да се чувствате емоционално или физически изтощени точно сега.  Може би приключвате труден етап от живота си.

В случай, че първото, което виждате е череп, това е знак, че трудно вземате решения и не можете да вървите напред. Пред вас стоят големи препятствия и много предизвикателства. Помнете, че ще бъдете по-силни, когато преминете през този период.

Оптична илюзия # 7

Погледнете добре изображението и кажете какво виждате първо?

В случай ,че сте жена и сте видели първо лицето на мъжа, това може да означава, че имате потребност от секс или пък се интересувате от намирането на партньор в живота в момента. В случай, че имате такъв, това означава, че сте дълбоко свързани с него и той често е в мислите ви-

В случай, че сте мъж и сте видели мъжа на снимката, това означава, че може да сте загрижени за междуличностните отношения с други мъже – в работата, във фитнеса, в приятелския кръг.

В случай, че сте жена и сте видели първо лицето на жената, това означава, че се чувствате комфортно в собствената си кожа и имате позитивно отношение към себе си.

В случай, че сте мъж и сте видели лицето на жената първо, това може да е индикация, че търсите партньор с когото да споделите живота си. Може би в момента намирането на такъв изглежда трудно, но си дайте време и всичко ще си дойде на мястото.

Ако сте се забавлявали по време на този тест, споделете го с ваши приятели или ни следвайте в социалните мрежи.

 

No Comments

Post a Comment

16 − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.